Pályázatok 2020-03-12T12:58:34+00:00

A kedvezményezett neve:

GGExo Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe:

“Smart Modding Bag” (SMB) – Mobil alkalmazással öszekötött modulárisan szerelhető okos táska geolokációtól függővé tehető funkcionalitással és biztonsági beállításokkal

A projekt azonosítószáma:

GINOP-2.1.7-15-2016-01616

A támogatás összege:

49 905 600 Ft

A támogatás mérték (%-ban):

60 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekttel célunk egy okos moddolható táska-hátizsák-aktatáska kifejlesztése és piacra bocsátása. A Smart Modding Bag (SMB) nem csupán egy forradalmi találmány, hanem egy olyan magyar innováció és termék lehetősége, amelynek elősegítése, illetve a tervezés és technikai fejlesztés támogatása a hazai és a világpiacon is megtérülhet. Egy olyan termékről van ugyanis szó, amely út közben védi és egyben tölti is azokat az okoseszközöket, amelyet ma már szinte minden magyar magánál hord, s állandó jelleggel használ. A kifejleszteni kívánt mobilalkalmazás figyelmeztet, ha otthagynánk valahol a táskát, vagy épp ellopják azt. A tervezett technikai, illetve technológiai újítások nagyban hozzájárulnak a mobileszköz-alkalmazások mind rohamosabb terjedésének akár magyarországi, akár – a későbbiekben – nemzetközi kiaknázásához. Egyúttal – s ez a célcsoport, a majdani vásárlók számára közvetítendő üzenet is – az okoseszközök felhasználói élményminőségének javításához és a kontrollálásához igyekszik hozzájárulni a fejlesztés. Az ugyanis nyilvánvaló, hogy egyre nagyobb az igény az olyan berendezésekre, amelyek egy egyszerű háztartásban is használhatóak, s melyek az okoseszközök mindennapi alkalmazását, sőt, a lehetőségek köreit is szélesíti.

A táska speciális kialakítása valamint vízálló anyaga ugyanis nemcsak megvédi majd a táskában tárolható okos eszközöket, hanem a táskában elhelyezett power bank révén folyamatos töltést biztosít azok számára. A kutató-fejlesztő csapat tervei és elképzelései szerint a táskán LCD-kijelző mutatja majd a töltöttségi szintet, egyéb szoftveres funkciókat, ráadásul a táska állandó kapcsolatban lesz térkép-alkalmazással.  Az okostáskához tartozik majd egy Bluetooth-modem és egy GPS- adó is, amelyek folyamatos kapcsolatot biztosítanak a kifejleszteni szándékozott alkalmazás és a táska között. Így a termék végül nemcsak egy online szigetként lesz képes funkcionálni, de akár jelezhet is, ha el akarják lopni vagy ha ottfelejtenék valahol. A szoftverfejlesztési tervek között szerepel bizonyos jelzések opció alapú kikapcsolása is, hogy otthon például ne szóljon, ha nincs benne a mobiltelefon, vagy más mobileszköz. A szoftverrendszert webalapú alkalmazás formájában kívánják megvalósítani, hogy az helytől, időtől és informatikai környezettől függetlenül is használható legyen, így hatékonyan támogathassa a későbbi nemzetközi elterjedését ennek az egyedülálló okos-szigetnek.

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020. február 29.